12 Aralık 2007 Çarşamba

Led Zeppelin'den unutulmaz konser


Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük rock gruplarından Led Zeppelin, 19 yıl sonra ilk kez, geçen yıl ölen Atlantic Records'un kurucularından Ahmet Ertegün anısına özel bir konser verdi. Bu özel konser için dünyanın dört bir tarafından müzikseverler Londra'ya akın etti. Konserin yapıldığı O2 Arena çevresinde, bilet bulma hayaliyle 36 saat bekleyenlere bile rastlamak mümkündü. 1 milyondan fazla kişinin gitmek istediği konser için kurayla bilet alabilen 20 bine yakın Led Zeppelin hayranı doğrusu çok şanslıydı... Led Zeppelin üyeleri, hayranlarını adeta büyüledi. Led Zeppelin'in unutulmaz şarkılarından 'Stairway to Heaven' sonrası solist Robert Plant, "Bunu senin için yaptık Ahmet" dedi. Grup böylece, kendileriyle ilk plak anlaşmasını yapan Ahmet Ertegün'e vefasını da bir kez daha göstermiş oldu.

4 bin 300 YTL'den karaborsa
Konser yardım amaçlıydı gerçi ama biletlerin internet üzerinden karaborsada 1800 sterlin, yani yaklaşık 4 bin 300 YTL'ye satıldığı gözlendi. Konserde, Led Zeppelin üyeleri Robert Plant, Jimmy Page ve John Paul Jones'a, 1980 yılında ölen John Bonham'ın oğlu Jason Bonham katılmıştı. Grup Britanya saatiyle 21.00'de çıktığı sahnede yaklaşık 2 saat 15 dakika kaldı; 'Good Times Bad Times'la başlayarak 16 şarkı çaldı. 'Kashmir' sonrası, bis yaptıkları sırada söylenen şarkılarsa 'Whola Lotta Love' ve 'Rock'n Roll' oldu. Konser sonrası, herkes, beklemeye değdiği görüşündeydi.
Şimdi herkesin cevabını merakla beklediği soruysa şu: "Bu tek bir yardım konseri miydi yoksa bir Led Zeppelin turunun kapısını açacak mı?" Londra'daki muhteşem konser sonrası, müzikseverlerin umudu, ikinci soruya yanıtın "Evet" olması... Robert Plant, daha önce gazetecilerin bu yöndeki sorularına, "Hele şu özel konseri verelim, gerisine sonra bakarız" yanıtını vermişti. Gelinen noktadaysa, bir dünya turu için büyük baskı altına kalacağa benzer.

Kaynak : Radikal/Sanat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder