31 Aralık 2007 Pazartesi

Hayat Okulunda Yeni Dönem Ders Başı :)

Koskoca bir yıl daha geride kaldı. Dönüp geride bıraktığınız geçen günlere baktınız mı hiç? Bu geçen yıl içinde neler yaptım, neler kazandım, şimdi ne durumdayım diye..? Bir insan ömrünü bir yıl düşünün; sadece dört mevsim yaşamak kadar, on iki ay ömrünüz olduğunu düşünerek yaşamış olsaydınız, Bir yılı nasıl değerlendirirdiniz..? Neler yapmak isterdiniz? Yapacaklarınızı sığdıramayacaksınız bir yıla.. Çünkü zaman artık çok önemli gelecektir size.. Her yıl bir ömürdür.. Her yıl bir ömür muhasebesi yapmak demektir..

Her yılı bir ömür olarak görün ve öyle yaşayın ki hayatın değerini anlama fırsatımız olsun. Yarın yepyeni bir sayfa açacaksınız hayatınızda.. 365 günlük bir defter duracak önünüzde.. akşam o defteri güzelce ve özenerek kaplayacaksınız.. Yarın okul var.. :) ilk sayfayı yazacaksınız... ilk zamanlar sayfalar temiz tutulmaya özen gösterilir ilk gün heyecanından... zaman sona doğru yol alırken ilk gün düşünülen şekilde devam edemeyiz yada etmeyiz.. bir ay sonra defteri ikiye böleriz... :) başka dersleri paylaşırız.. ara sayfalara notlar alırız.. arka kapak yazılarına anlamlı sözler yazarız.. işte...! Bu şekilde hayatımızı parçalara ayırırız.. bir yıl tam olmadan.. defterin her tarafını karalarız...

Yapacağımız her şeyin bir vakti vardır... 365 sayfanın zamanı 365 gün sonradır... ilk günden en son yapılacak işe bulaşırsak... alabora olur.. düşersiniz... bu kez öylesine bir yaşam süreceksiniz... plansız, kuralsız.., nedensiz.. , nereye gideceğiniz kestirmekten öte nerde olduğunuzu bile unutursunuz...

Sadece şunu bilmeniz bile yeterlidir...
Ömrün basamakları vardır... her yaş bir ömürdür.. her ömür 365 sayfalık bir kitaptır.. her yıl verilen başarılı ders, bir sonraki derse başarı ile geçmiş olacaksınız..aksi durumu siz düşünün..

Hayat bir okuldur.. Dersleri iyi vermek gerekir.. Yarın yeni bir yıl başlayacak. (yani yeni bir eğitim dönemi ) Kaçıncı basamaktasınız? :)

Mutlu yıllar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder