16 Aralık 2007 Pazar

Veritas Psikiyatri ve Beyin Bilimleri Açıldı..

Veritas Psikiyatri ve Beyin bilimleri, psikiyatri alanında ortak idealleri ve ortak disipliner geçmişi paylaşan iki hekimin meslek alanında yeterli sayıda kaliteli ve ilkeli psikiyatri hizmeti veren kurum olmadığı gerçeğinden yola çıkarak bir araya gelmesiyle oluşmuştur.


Meslekteki yolculuklarına İzmir'de başlayan Dr. Ali Hilmi Yazıcı ve Dr. Ayşegül Sütçü Yıldırım hekim olma kararını ortaokul yıllarındayken almış, bu ideal ile tıp eğitimi için İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih etmişlerdir. Sınıf arkadaşı olarak geçen 6 yılın sonrasında, zorunlu hizmetin bir hekimin mesleki deneyimi için çok önemli olduğunu düşünerek, Anadolu'nun farklı köylerinde zorunlu hizmetlerini tamamlamışlardır.

Ege Üniversitesi'nde sınıf arkadaşı olarak başlayan dostlukları hoş bir tesadüfle, her iki hekimin de psikiyatri alanında Hacettepe'de eğitim almayı tercih etmeleriyle, meslektaşlığa dönüşmüştür. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'ndaki yoğun akademik ve bilimsel çalışmalarla süren psikiyatri eğitimini tamamladıktan sonra bir süre farklı yerlerde görev yapmışlardır.

Dr. Yazıcı İstanbul Balıklı Rum Hastanesi'nde 2,5 yıl çalışmış, sonrasında mesleğine kendi muayenehanesinde devam etmeyi tercih etmiştir. Bu sırada Veritas'ı oluşturma fikrini geliştirmiş ve meslektaşı Dr. Yıldırım'la Veritas'ın ilkelerini belirlemişlerdir.

Dr. Yıldırım meslek hayatına Devlet Hastanesi hekimi olarak başlamıştır. Memuriyeti değil, özel çalışmayı tercih ederek önce bir süre Balıklı Rum Hastanesinde çalışmış, daha sonra Veritas'ı oluşturmak üzere Dr. Yazıcı ile bir araya gelmişlerdir.

Veritas, yalnızca iki meslektaşın bir arada bulunması kararı ile kurulmamıştır. Veritas, benzer kültürel, sosyal geçmişe, benzer eğitim düzeyine, benzer mesleki ahlak ve ilkelere, benzer bilimsellik ve güncellik isteğine sahip iki yetkin hekimin, insan sevgisi ve özenli hizmet verme tutkusunu hekimliğin kutsal doğasıyla birleştirme amacıyla ve mesleki dayanışma ve farklı görüşleri tartışabilme ayrıcalığı için bir araya geldikleri bir kurumdur.

Site Adresi : http://www.veritaspsikiyatri.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder