8 Aralık 2007 Cumartesi

Metal Müzik

DEATH METAL:

Heavy metalin kollarında biri olan, thrash metalin degisim gecirmis bir türevi...speed metal den ve black metal den alıntılar yapmıs ve tür orya çıkmış.. 1980'ler de ilk çıkan albümler kimileri hiç benimsemesede, kimilerinin isebeklediği bir mesih gibiydi..şarkı sözlerinde ölüm, işkence, acı, şiddet kadercilige karşı başkaldırı ve hristiyanlık ile dine karşı duyulan güvensizlik yogun sekilde yer almaktadır. önemli grupları olarak death, obituary, slayer, carcass, bathory...

BLACK METAL:

ilk temsilcileri -- bu türe isim babalığı yapan “Black Metal” adlı albümünün yaratıcısı da olan- Venom, Mayhem, Celtic Frost/Hellhammer, Mercyful Fate, Bathory ve gibi gruplardır.
Black Metal insanoğlunun en büyük başkaldırısıdır. Dinin insan üzerindeki baskısını, özgür düşünceyi katleden ve insanın kendi potansiyelini öldüren rejimini yıkmaktır.

GOTHİC METAL (GOTH METAL):

1990'ların sonunda ABD ve Avrupa'da ortaya çıkmış.. Kategorilere ayırmak pek mümkün değil bu tarzı... Gruplarıni %90'ı kadın vokal kullanır..Klavye ağırlıklı olmakla birlikte power metal kırıntılarıda vardır.. :) Sözleri ; ölüm, korku, din, tanrı, cennet-cehennem ilişkisi, yas, boşluk gibi konular üstüne yazılır.
Gruplar:
Darkwell ,Epica,HIM,Lacuna Coi ,Lake Of Tears,Moonspell,Paradise Lost
Theatre Of Tragedy,Trail Of Tears,The Gathering,Therion, Tristania, Within Temptation

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder