25 Aralık 2007 Salı

Tapınak Şovalyeleri / Masonluk

Hazreti Süleyman Mabedi

Masonluğun köklerini Çin'den Ortadoğu'ya, Eski Yunan'dan Şaman rahiplerine, eski Mısır'dan Avrupa'nın şövalye tarikat larına kadar dünyanın çeşitli yer ve topluluklarına dayandırmak mümkündür, zira Masonik ritüel lere bakıldığında ise bu kadim öğretilerin tamamının etkileri görülebilmektedir. Fakat Masonluğun çok uzun yıllar boyunca çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde sürdürmesi ve 1390'da Regius el yazmasına kadar hiçbir kayıt tutmamaları sebebiyle, asıl kökeni hakkında net ve kesin bir yargıya henüz varılabilmiş değildir. Tüm dünyadaki Masonlar köklerini MÖ 10.yüzyılda yapılmış olan Hazreti Süleyman Mabedi işçilerine dayandırsalar da, bu işçilerin de önceden bu işi yaptıkları ve oraya hep birlikte gittiklerinin bilinmesi, kökenleri daha eskiye dayanıyor. Daha Fazla bilgi için wikipedia sayfasına bakın

Hazreti Süleyman Mabedi işçilerine ve sonra ki haçlı seferleri sırasında Hazreti Süleyman Mabedinde bulunan bazı belgeler ve bilgiler, haçlı seferlerine katılan bazı şovalyelerin Tapınakçı olmasına neden olmuştur. Bulunan bilgi ve belgeler Şovalyelerin kendine yeni bir misyon yüklemesine neden omuştur. Hazreti Süleyman Mabedini yeniden inşa etmek adına ortaya çıkan Şovalyeler ilkin kendilerine tapınakçı demişlerdir. Bu ismi alma nedenleri Kutsal olan Tapınağı tekrar inşa etmekti. Kendilerini bu nedenle Kutsal olan Hazreti Süleyman Mabedi nin şovalyeleri ve ustaları olarak adamışlardır.

Daha sonradan yapılan baskılar nedeniyle yer altına inen tapınak şovalyeleri Masonluk ismini almışlardır. Bu konuda daha detaylı bilgi almak isterseniz yerli ve yabancı kaynaklardan faydalanabilirsiniz.

Bu konuya açıklık getirmemin nedeni; bir önceki konuda yer alan tapınakçılıkla, Bu konuda adı geçen Tapınak Şovalyeleri (Tapınakçılar) ile ilgisi bulunmamaktadır. Tamamen farklı anlam taşımaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder